9 Ağustos 2011 Salı

Toprak: “AKP Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sürüklüyor, bir grup medya da buna çanak tutuyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Suriye’ye yaşananların Orta Doğu’yu yeniden biçimlendirmenin bir parçası olduğunu belirterek, çok büyük bir felaketin eşiğinde olduğumuzu ve medyanın bu gerçeği halktan gizlediğini dile getirdi.

Erdoğan Toprak’ın konu hakkındaki açıklaması söyle: “Uluslararası egemen güçler Türkiye’yi büyük bir bataklığa sürüklemeye çalışıyor. Türkiye’ye büyük ağabey rolü vererek ‘çevrene müdahale etmelisin’ telkininde bulunuyorlar. Büyük bir oyun oynanıyor. Irak ve Afganistan’la başlayan süreç şimdi Mısır, Suriye ve İran’la farklı bir aşamaya taşınıyor. Anlaşılmaktadır ki Orta Doğu için kapsamlı bir plan yürürlüktedir. Egemen güçler bu coğrafyayı yeniden tasarımlamak için seferber olmuş durumdadırlar.

Daha önce Türkiye’yi Irak işgaline katmak isteyenler şimdi de bizi Suriye ile savaş durumuna getirmek istemektedirler. Irak’ta demokrasi ve özgürlük getireceğiz diyenler milyonlarca Irak’lının ölümüne neden oldu. Şiddet, tecavüz, açlık ve yoksulluk Irak halkının kaderi oldu. Şimdi aynı senaryo Suriye için yazılıyor. Dün Orta Doğu’daki diktatörlükleri yaratanlar ve halkları birbirine kırdıranlar şimdi özgürlük fedailiğine soyunuyorlar.

Biz Orta Doğu halklarının demokrasi ve özgürlük taleplerinin yerine getirilmesini tereddütsüz biçimde savunuyoruz. Ancak bunun ülkelerin kendi iç dinamikleriyle yapmasını doğru buluyoruz. Zira hiçbir savaş ya da işgal demokrasi ve özgürlük getirmez. Irak’taki istikrarsızlık ortadadır. Bu istikrarsızlığın ülkemize terör olarak nasıl yansıdığını da herkes görmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ana ilkesi Yurtta Barış Dünya’da Barıştır. 2. Dünya Savaşı’nın en zor günlerinde bile bu ilkeden ödün verilmedi. AKP yöneticileri birilerinin gazına gelip Türkiye’yi felakete sürüklememelidir. Hükümet olaya sağduyulu ve geniş bir perspektiften bakmalıdır. Birileri ülkemize taşeronluk rolü biçmiş olabilirler ama Türkiye kendisine biçilen rolü değil; barış, özgürlük ve eşitlik ekseninde ve komşu halklara saygı ekseninde bir rolün gereğini yamalıdır.

Bir grup medya Suriye’ye karşı ülkemizde kamuoyu oluşturmaktadır. Belli çevrelerin tezleri medya tarafından dolaşıma sokulmaktadır. Suriye’ye müdahale için altyapı hazırlanmaktadır. Nasıl bir felaketin içine çekildiğimizi halktan gizlemektedir.

1991 Körfez Savaşı döneminde aylarca ekran gösterilen, petrole bulanmış can çekişen karabatak görüntüsü Irak’ın işgali için bir malzeme olarak kullanılmıştı. Medyadan bu görüntüler bize “Saddam’ın Kuveyt’i bombalaması ve petrol kuyularından sızan petrol sonucu karabatakların bu hale geldiği” şeklinde sunulmuştu. Oysa bu görüntülerin Irak ile hiçbir ilgisi yoktu. Yine ikinci Irak savaşı için nükleer silah görüntüleri servis edilmişti. Oysa Irak’ta nükleer silah yoktu. Dünya bu gerçekleri savaş bittikten sonra öğrendi. Peki ya bugün psikolojik savaş için sunulan görüntülerin yalan olduğunu ne zaman anlaşılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızı uyarıyoruz. Psikolojik bir propaganda yürütülmektedir. Bu propaganda karşısında halkımıza gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder